top of page
Runar Lillebjerka - Fotograf Raymond Engmark

Portretter

Portrett er en veldig sterk form for kommunikasjon, fordi det er en måte å møte hverandre på, menneske til menneske. Et portrett er ikke et bilde som utelukkende skal brukes til å identifisere noen, slik som for eksempel et passbilde er. Når man ser et bilde av noen, så kan vi ikke unngå å danne oss et inntrykk av det mennesket. Ser han snill ut? Er hun selvsikker? Ser den personlige treneren ut som noen som kan motivere andre?

Portretter har mange ulike bruksområder og dermed mange ulike behov, hvem sin historie som skal fortelles betyr mye. Fotograferer man ansatte for en bedrift, vil man for eksempel ofte at de skal se lykkelige, imøtekommende og selvsikre ut. Fotograferer man for et magasin som forteller en dramatisk historie, så vil man jo jobbe for å treffe en nerve på en helt annen måte. Jeg bruker lys, omgivelser, teknikk, erfaring, linse og mye annet for å forme det budskapet som passer best kundens behov.

Uansett hviken anledning, som fotograf syntes jeg det viktigste er å få frem mennesket i bildet. Mobiler har gjort oss vante til å bli tatt bilder av, men likevel syntes mange det er en stressfaktor å stå foran kamera. Da er det min jobb å få dem til å føle seg avslappet og komfortabel i situasjonen.
bottom of page