top of page
Erlend Osnes - Av familiære årsaker - Fotograf Raymond Engmark

Musikk & Kultur

Musikk & kultur er en gren man selv delvis sitter på, for ved siden av å være utdannet fagfotograf, har jeg også en Bachelor In Fine Arts fra London Metropolitan University. Det er en bransje hvor det ofte handler om å jobbe uendelig mye under magre kår, bare for å blir klar dersom den store sjansen skulle komme - og når den kommer, så er det ikke alltid man skjønner hvordan det gikk til en gang.
Ved hjelp av gode bilder så kan man være med å styre søkelyset, slik at det treffer der man ønsker det skal treffe. I denne sjangeren er særlig kreative bilder viktige, bildene som forteller en interessant historie om hva det er artisten har å tilby, blir gjerne lagt mer merke til. Det er verdt å huske på at også de store stjernene har en gang vært ukjente, med et behov for å skille seg ut.
Musikk & kultur er en sjanger det er så utrolig gøy å jobbe med, utfordringen kan være økonomi, for på tur opp og frem trenger mange bilder som mest, men har ikke så mye å rutte med. Da forsøker jeg å strekke meg langt, og finne løsninger. En gang var for eksempel Erlend Osnes en helt ukjent komiker. Med et lite budsjett, men med kreativitet hvor kasserte brannslukkere ble brukt i stede for dyre røykmaskiner, så laget vi en plakat som mange i bransjen sa det var «den råeste de hadde sett». Og resten er historie!
I dag fotograferer jeg både nykommere og etablerte artister, og uansett hvem, så bruker jeg alltid god tid på å forstå hva det er artisten vil si til verden, og setter meg godt inn i f.eks musikken de produserer.
bottom of page